Bemutatkozás

Gyermekkorom óta érdekelt a színjátszás, rendszeresen vettem részt szavalóversenyeken, majd több színjátszó csoportnak is a tagja lettem. 2013-ban érettségiztem a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban. A gimnáziumi éveim alatt minden évben szerepeltem a színjátszókör darabjaiban, indultam drámaversenyeken, dráma OKTV-n 18. helyezést értem el. 

Ennek hatására felvételiztem a Színház - és Filmművészeti Egyetem prózai színész szakára, ahol sajnos az első rostán kiestem. Nem akartam feladni az álmaimat, így jelentkeztem a Gór Nagy Mária Színitanodába, ahová 2013 szeptemberében felvételt nyertem. Egy évig tanultam itt színészetet, de végül úgy alakult, hogy nem kerültem a színészi pályára. Azonban a tanórák során megismerhettem egy remek logopédust, aki beszédtechnikát tanított nekünk, így az ő hatására jelentkeztem később logopédia szakirányra.

A képzés 4 éve alatt megismerkedtem az anatómiával, a pszichológiával, a fogyatékosságtudománnyal és a szociológiával. Több intézményben volt lehetőségem gyakorlatot teljesíteni: Hallássérültek Budapesti Tanintézet; ELTE Gyakorló Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény; Prizma Általános Iskola és Óvoda, EGYMI; Egerben az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium; Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, EGYMI és Kollégium. 

A szakdolgozatomat logopédia témakörben írtam, címe: "A beszédhang változása a női ciklus során a hormonális fogamzásgátlás függvényében". 

Az egyetem szervezésében elvégeztem a "SZÓL-E? Szűrőeljárás az óvodáskori logopédiai ellátáshoz: az eszköz elméleti háttere és gyakorlati alkalmazása c." tanfolyamot. A hallássérültek fejlesztése miatt elkezdtem egy jelnyelvi tanfolyamot a SINOSZ-nál, ahol az A2/1 szintig jutottam. 2018-ban részt vettem egy egynapos beszédtechnika mesterkurzuson. 

Két évet dolgoztam a XVII. kerületben utazó logopédusként. A munkám mellett két továbbképzést is elvégeztem. 2019 szeptemberében felvételt nyertem a Színház - és Filmművészeti Egyetem színházi-nevelés szakirányú továbbképzésére. 

Az utóbbi időben egyre inkább kezdett foglalkoztatni az esélyegyenlőség és a fogyatékosságügy témaköre, emiatt 2020 februárjában szereztem oklevelet egy audio-narrátor képzésen, amit a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. szervezett. 

2021 szeptemberétől a III. kerületben dolgozom utazó gyógypedagógusként, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetemen beszédtechnika tanárként.